Filmclub

Elke derde woensdagavond van de maand

Plaats:  Gebouw TerHage, in bibliotheek
op 1e verdieping
Glorieuxlaan 8 Eindhoven

( achterin Glorieuxpark met eigen parkeerplaats, dus door de poort van Glorieux en dan alsmaar rechtdoor.)

Tijd: 19.30u – 22.00 u, afhankelijk van de filmduur
Let op: de toegangspoort van het Glorieuxpark is geopend van 19-19.30 uur.

Kosten: € 7  inclusief koffie, thee of frisdrank.

Contact: Jacques de Klerk
jdeklerk1946@gmail.com
tel: 06 50237483

We bekijken films die zowel artistieke als levensbeschouwelijke diepgang hebben. Voorafgaand aan de films worden enkele thema’s aangegeven.
Na afloop is er gelegenheid om samen in gesprek te komen over de film.
De filmkeuze is onder voorbehoud.

De trailers van deze films zijn te zien op Youtube.
Ze openen automatisch als u op de onderstaande

groene titels klikt.  

17  april                     Past Lives

Recensie Trouw
In Past Lives zien we het allemaal gebeuren. Hoe Nora in Seoul afscheid neemt van haar jeugdvriendje Hae Sung. En hoe ze hem als twintiger weer tegenkomt op internet. Hae Sung staat voor een wereld die ze heeft achtergelaten. Hij herinnert haar aan de geuren en kleuren van haar jeugd. Maar na een tijdje besluit ze dat het beter is om zich aan haar leven in New York te wijden en – hoe hartverscheurend ook – het contact voorlopig te verbreken.

Koreaans concept voor lotsbestemming

In de film komt meermaals In-Yun ter sprake, een Koreaans concept voor lotsbestemming. Het gaat om de connectie tussen mensen die bepaald wordt door ontmoetingen in vorige levens. Het gaat om zielen die elkaar ooit ergens hebben getroffen en elkaar weer treffen in het hier en nu. Misschien gaat het wel om soulmates, zielsverwanten.

Zo ontwikkelt Past Lives zich tot een emotioneel complexe vertelling. Het gaat om delen van jezelf die je verliest als je jezelf wordt. Hoe Seoul (of willekeurig welke plaats die je achterlaat) voor dat verlies staat. Het gaat er ook om hoe je leven wordt gevormd door degenen die je liefhebt. Zelden een liefdesfilm gezien die zo teder en wijs is.